Over mij

Foto Barbara
Barbara Franssen-Laan

Aangenaam, ik ben Barbara Franssen-Laan, verloskundige, screeningsechoscopiste en klassiek homeopaat.

Ik ben getrouwd en heb 2 zoontjes van 10 en 12 jaar en wonende in Zandvoort. 

Als jong meisje wilde ik graag veearts worden. Thuis hadden wij schapen, koeien en paarden en vond ik het geweldig om te helpen bij de geboorte van een nieuw dier. Ik wilde graag veearts worden maar om eerst 4 jaar diergeneeskunde te studeren waarbij je alles leert over gezelschapsdieren voordat je de richting veearts op kon zag ik niet zitten.

Dus ging ik verloskunde studeren. Vanaf dag 1 vond ik dat geweldig. Het proces van het ontstaan van een nieuw leven, de zwangerschapsbegeleiding en dan toewerken naar de geboorte van een nieuw leven. Om een barende vrouw zo te begeleiden dat ze op eigen kracht zelf haar kind kan baren dat heeft mij jarenlang in de greep gehouden. 

Toen ik een paar jaar als verloskundige werkte ben ik de Master Echografie gaan doen en ben ik mijn baan als verloskundige gaan combineren als screeningsechoscopiste. In mijn eigen verloskundigenpraktijk konden wij gehele zorg aanbieden. De zwangerschapsecho’s in combinatie met de gehele verloskundige zorg. 

Helaas neemt de medicalisering in de verloskunde de afgelopen jaren toe, waar ik vroeger uren een barende vrouw coachte zodat ze op eigen kracht haar kind kon baren is de vraag naar een inleiding en pijnstilling enorm toegenomen. Maar ook de daaruit voortvloeiende complicaties. 

In de praktijk zag ik al meerdere zwangeren die via homeopathie verbluffende resultaten boekte bij uitblijvende zwangerschapswens of zwangerschapsklachten. En toen ik voor de gezondheidsklachten van mijn zoontje een homeopaat consulteerde nadat ik jarenlang met hem in het medische circuit had gelopen zonder resultaat kon ik mijn ogen niet geloven dat ik na een aantal consulten een kind had die blij was en geen klachten meer had.

En toen ben ik gestart met de 5 jaarse opleiding tot klassiek homeopaat.
Je kan bij mij terecht voor iedere klacht maar ik ben mij het meest gaan specialiseren in begeleiding bij zwanger worden en zwanger blijven. ” Als zwanger worden of zwanger blijven niet vanzelfsprekend is ” 

Ik kan je beloven dat ik met ontzettend veel inzet, kennis en liefde naar je klachten wil kijken en je zal verbaasd zijn wat je met homeopathie kan doen.